Who can become a local host?

Du behöver inte vara utbildad guide för att öppna för bokning på smultronsites, det räcker med att du har en passion och tycker om att dela med dig av dina favoritplatser och aktiviteter. Det är helt okej om du inte har ett eget företag - vi hjälper dig att fakturera.

Is this service live?

Ja - du kan både skapa upplevelser och boka guide på smultronsites. Men vi är i helt i början av vår resa så kom gärna med förslag på hur vi kan skapa en tjänst du skulle vilja använda. Skriv till oss på hello@smutltronsites.se.

Where can I read more about different certifications?

Vi har många olika certifieringar och fantastiska utbildningar för de som vill vistas i naturen och säkert kunna ta med gäster. Läs mer om olika utbildningar här,

- Fjälledare - Fjälledarnormen

- UIMLA - International Mountain Leader

- IFMGA- International Mountain Guide Association

Where can I find information about guiding guests in mountain terrain?

konsumentverket kan du läsa mer om vad som gäller vid guidning i vinter och fjällmiljö. Du kan även ta del av publikationen: Vägledning till guidade turer i fjällen

How do I get insured as an independent guide?

Ett enkelt sätt att se till att du är försäkrad och följer skatteregler är att länka ihop med ett faktureringsbolag - som tex Frilans Finans. Tänk dock på att inte alla faktureringsbolag erbjuder försäkring.

We welcome any questions